Foto bij Goede teamspirit brengt Rijssen Vooruit de overwinning

zaterdag 25 nov 2017

Goede teamspirit brengt Rijssen Vooruit de overwinning

Rijssen Vooruit 1 – Bzsv Blauwwitters 1

zaterdag 25-11-2017

 

Op een koude kille zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd gepland tegen de bezoekers uit Borne, Bzsv Blauwitters. Het speelveld was zwaar om te bespelen vanwege de regenval, waardoor de combinaties met name achterin moeizaam tot stand kwamen. In de 4e minuut nam Bzsv de leiding. Een voorzet van de rechterkant veranderde van richting waardoor de bal via binnenkant paal achter de goalie van Rv belandde,0-1.

De thuisploeg leek hier een beetje van geschrokken te zijn ,en zocht te overhaast soms naar de gelijkmaker. Het tegendeel werd echter beslecht; door een fout in de opbouw werd de bal onderschept door Bzsv en zo konden ze er via een vlotte combinatie uitkomen.

De aanval werd onderschept door de laatste man, niks aan de hand dachten vele RV-ers , maar een overtreding op dezelfde laatste man werd over het hoofd gezien door de leidsman, waardoor de spits van Bzsv alleen op Nick afkwam. Deze passeerde hem, en werd onfortuinlijk aangetikt , de spits ging gewillig naar de grond en de scheids was onverbiddelijk en gaf Nick de rode kaart en een penalty tegen.

Na overleg met de technische staf werd besloten dat Yorben op goal ging. Hij kon helaas niet voorkomen dat de strafschop werd benut,0-2.En met nog een 75 minuten op de klok leek voor Rv de wedstrijd gespeeld te zijn. Maar niks is minder waar, Rv nam vanaf het moment dat de 0-2 kwam, het initiatief en trok langzamerhand de wedstrijd naar zich toe...hoe gek het ook mag klinken...

Na een goed opgezette aanval was het Koezen die de bal tot 2 keer toe kon voorzetten op de geheel vrijstaande Erjan, die met een kopbal de aansluiting op het scorebord zette,1-2.

Rv rook het spreekwoordelijke bloed en zocht volop de aanval, wat resulteerde in de welverdiende gelijkmaker. Een afgeslagen cornerbal werd niet goed weggewerkt door Bzsv en het was Joop die met een droge knal vanaf 16 meter de bal snoeihard in de touwen werkte,2-2 in de 32e minuut.

Het spel werd volledig gedicteerd door Rv, en via een splijtende pass van Dennis werd Koezen de diepte ingestuurd. Deze werd in de 16 meter onderuit gehaald en dus een strafschop voor Rv. Het was Koezen zelf die deze bal nam, echter belandde de bal naast de goal van Bzsv zodat de ruststand 2-2 bleef.

Na rust nam Rv gelijk weer het initiatief door Bzsv onder druk te zetten, maar het bleef bij een paar speldenprikjes ,zodat Bzsv nog in de wedstrijd bleef. Vanaf de 55e minuut was het de leidsman die de hoofdrol op zich nam, door in een kwartier tijd 7 gele kaarten te trekken, waarvan 2 voor RV.

Overigens waren deze overtredingen van Rv zijde niet terecht, ofwel zwaar bestraft. Rv liet zich hierdoor niet van de wijs brengen, en het was uitgerekend Koezen, die in de 1e helft de strafschop miste, zijn hoofd koel hield na een 1 tegen 1 situatie scoorde hij beheerst de voorsprong binnen, via een goeie pass van Wilco, 3-2.

Na deze treffer moest Bzsv risico nemen door de lange bal naar voren te hanteren. De verdediging van Rv gaf geen krimp, en zorgden ervoor dat de ballen vakkundig werden weggewerkt , en zo verliep de wedstrijd naar het einde. Na 95 minuten klonk het eindsignaal van de scheidsrechter, de 3 punten blijven in Rijssen!

Normaliter is er altijd een speler die de man van de wedstrijd is, maar in deze wedstrijd was dat iedereen. Een fantastische teamprestatie jongens! Door dit resultaat blijft de ploeg van Roberto Tuinstra aansluiting houden met de subtop, een goeie opsteker voor de komende derby op zaterdag 9 december thuis tegen Sportclub Rijssen.

Scoreverloop:

0-1

0-2 ( penalty)

1-2 Wermink

2-2 Meijsen

3-2 Koezen.

 

Wissels :

75e minuut Baan en Alavi voor Jansen en Wermink

85e minuut Ponsteen voor Kayalar

 

verslag gemaakt door John Brinks

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

16 februari 14.30
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
VS.
Logo AJC'96 1 AJC'96 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support