Foto bij Rijssen Vooruit wint van hekkensluiter

zondag 5 nov 2017

Rijssen Vooruit wint van hekkensluiter

Rijssen Vooruit wint van hekkensluiter 
 
Een koude novembermiddag en een slecht veld waren de mindere omstandigheden waarin Rijssen Vooruit afgelopen zaterdag aantrad tegen Daarlerveen. De ploeg van Roberto Tuinstra begon slecht aan de wedstrijd en stond na een kwartier spelen onterecht op een 1-0 voorsprong.
 
Een individuele actie van Wilco Hoevink die bal in de korte hoek schoof waarna de Rijssenaren op 1-0 stond.
 
Het spel was slecht, maar de hamstring van Niels Ponsteen ook.
Hij moest na zich na een halfuur laten vervangen door Erjan Wermink. Daarlerveen rechtte na de vroege tegengoal de rug met een paar prachtige acties van Juan Reekers, die liet zien over grote klasse te beschikken.
 
Een voorzet van diezelfde Juan Reekers werd terug gelegd door de Dan Bilzerian van Oost-Twente, werd vakkundig achter Jessie de Moor geschoten en Daarlerveen had haar gelijkmaker binnen. Vlak daarna werd een corner niet goed verwerkt door de Rijssenaren en de Joe Ledly van de Daarlerveense weilanden schoot met een droge knal de bal tegen de touwen.
 
Daarlerveen kreeg vlak voor rust nog een grote kans, maar het gebrek aan ruimtelijk inzicht van de rechtshalf zorgde ervoor dat Rijssen Vooruit gespaard werd. Na de rust kwamen de Rijssenaren sterker uit de kleedkamer.
 
Met name René Koezen nam het voortouw, en liet zien uitstekend te kunnen voetballen. Mike Jansen was in bloedvorm en maakte met een klinische schuiver de 2-2. Enkele minuten later tekende diezelfde Mike Jansen ook voor de 3-2 en kroonde zichzelf daarmee tot matchwinner.
 
Daarna verstapte een van de Daarlerveeners zich zo erg, dat er zelfs een ambulance aan te pas moest komen. De wedstrijd werd tijdelijk stil gelegd, en Daarlerveen moest daarna met 10 man verder aangezien ze al drie keer gewisseld hadden.
 
In de resterende 19 minuten raakte Jos Bruggink geblesseerd en die moest vervangen worden door de rechtsback.
René Koezen liet zien over grote klasse te beschikken met een prachtige assist op Morteza Alavi die de 4-2 binnen schoot.
 
Wilco Hoevink tekende voor de 5-2 en Rijssen Vooruit had de drie punten binnen.
 
 
Jan Maarten ten Hove
terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support