Foto bij Rijssen Vooruit wint tweede thuiswedstrijd

zondag 22 okt 2017

Rijssen Vooruit wint tweede thuiswedstrijd

Rijssen Vooruit wint tweede thuiswedstrijd
 
Op een zonovergoten oktobermiddag heeft Rijssen Vooruit met pijn en moeite de tweede thuiswedstrijd in de 4e klasse D gewonnen. Tegenstander Lemele was bij vlagen gevaarlijk en domineerde met name het eerste gedeelte van de wedstrijd, wat resulteerde in een paar goede mogelijkheden.
Helemaal toen halverwege de eerste helft de bal gevaarlijk over de verdediging werd neergelegd, waarna de rechtsback te laat kwam en de Lemelenaar in het strafschopgebied onderuit haalde.
Keeper Jessie de Moor had dit seizoen al een penalty gestopt, maar ook hij kon de penalty van Lemele niet tegen houden waarna de Rijssenaren tegen een achterstand aan keken.
De tegengoal was een wake-upcall voor de thuisploeg en Arrevee kwam stukje bij beetje in de wedstrijd.
Bij een hoekschop belande de bal voor de voeten van Yorben Schreurs en die kon hem in derde instantie in de goal werken. Na de gelijkmaker kreeg Lemele meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in een flitsende aanval die via de rebound in de touwen verdween.
Na de rust daalde het niveau drastisch. De eerste tien minuten waren lange ballen over en weer en leek het meer op dartelende koeien in het begin van de lente dan op voetbal.
Rijssen Vooruit nam uiteindelijk het initiatief en na een vrije trap van Rick Bruggink werd aanvoerder Niels Ponsteen in de zestien onderuit gesjord wanneer de scheids onverbiddelijk naar de penaltystip wees. René Koezen zat niet lekker in de wedstrijd, maar liet zien mentaal erg sterk te zijn door de bal genadeloos hard binnen te rammen. Daar mee steeg het vertrouwen bij de Rijssense ploeg en kwam er vechtlust in de ploeg. Arrevee kreeg een corner en Rick Bruggink legde de bal panklaar op het hoofd van Yorben Schreurs die de bal overtuigend binnen kopte en zich daarmee tot matchwinner kroonde.
In de slotfase werd het nog even spannend na een tweede gele kaart voor Mike Jansen, maar Jessie de Moor hield met een paar goede reddingen zijn ploeg op de been. Ook liet Joop Meijsen zien dat hij prima op de centrale positie uit de voeten kan door een paar goede ingrepen en blijven de punten terecht in het kleine stadje aan de Regge.
 
Jan Maarten Ten Hove
terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

9 februari 14.30
Logo BZSV 1 BZSV 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support