Foto bij Rijssen Vooruit overklast DRC'12

woensdag 28 nov 2018

Rijssen Vooruit overklast DRC'12

Rijssen Vooruit overklast DRC’12

 

Rijssen Vooruit heeft afgelopen zaterdag met 5-1 gewonnen van DRC’12 uit Almelo de Riet. De ploeg van Roberto Tuinstra had weinig moeite met de Almeloërs. DRC eindigde de wedstrijd met een man minder door een rode kaart in de tweede helft.

Het begin van de wedstrijd was voor DRC’12. Een slechte verwerkte vrije trap, kon vrij ingekopt worden in het doel van Maarten Leerkotte. De doelman had geen schijn van kans en RV stond direct op achterstand. DRC begint daarop in te zakken op eigen helft waardoor de Rijssenaren veel aan de bal zijn. Echt dreigend wordt het niet, op een mooie knal van Yorben Schreurs na. De linksback zag zijn inzet eindigen op het aluminium.

Vlak voor rust valt de bal, via een voorzet van Mike Jansen, bij de tweede paal waar René Koezen ook staat. De spits controleert de bal knap, en schiet hem daarna beheerst tegen de touwen. Een mooi moment om de rust in te gaan.

Direct na de rust werd RV direct gevaarlijk. Een schot op het doel van DRC bleef hangen, waarna Wilco Hoevink op acrobatische wijze de 2-1 verzorgde. De 3-1 viel vrij vlot na de 2-1.

Een hoge bal van doelman Leerkotte viel rond de zestien van de uitploeg en de doelman van DRC had moeite met de controle, waarna de bal voor de voeten van René Koezen kwam, die de bal in het lege doel kon schuiven.

Na een grove overtreding op Rick Bruggink moet DRC met 10 man verder. De vrije trap wordt door Wilco Hoevink knap binnen geschoten. De 5-1 van RV is een juweeltje.

De ingevallen John Brinks stift de bal met een mooie boog over de gefopte keeper. Een prachtige tweede helft om te zien van de thuisploeg.

Rijssen Vooruit vestigt zich stabiel op de 4e plek. Medestander ATC’65 heeft evenveel punten, maar minder doelpunten voor. Aanstaande zaterdag verdedigen de Rijssenaren de 4e plek op het eigen sportpark. Tegenstander Sportclub Enschede staat op de 10e plek en is een ploeg van uitersten. Vorige week winst met 5-0 van Sportclub Rijssen, week ervoor verloren met 10-0 van RKSV. Om 14:30 kunt u zien of het weer een doelpuntenfestijn wordt.

 

Opstelling Rijssen Vooruit: Leerkotte; ten Hove, J. Bruggink (60. Ponsteen), Nieuwenhuis, Schreurs; R. Bruggink, Jansen, Alavi (60. Slagman); Hoevink, Koezen, Schakelaar (75. Brinks)

Verslag : Jan Maarten Ten Hove

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

4 mei 14.30
Logo RKSV 1 RKSV 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support