Foto bij Rijssen Vooruit straft Sportclub Rijssen af

donderdag 22 nov 2018

Rijssen Vooruit straft Sportclub Rijssen af

Rijssen Vooruit straft Sportclub Rijssen af

 

Rijssen Vooruit heeft afgelopen zaterdag met 3-2 gewonnen van Sportclub Rijssen. Het duel was met name op het eind snerpend spannend.

 

Het begin was volledig voor Rijssen Vooruit. Net als de week er voor kwam het vroeg op voorsprong. Dit keer was het René Koezen die zichzelf met een mooie actie vrijspeelde en genadeloos de bal binnen schoot. Enkele minuten later was weer raak. Een dribbel van René Koezen die Wilco Hoevink zocht, maar die geen kans tot schieten had. De instormende Mike Jansen kreeg de bal keurig in de voet, en hij drukte de bal laag in de hoek waardoor Rijssen Vooruit op een comfortabele 2-0 kwam.

Daarna stortte het spel van Rijssen Vooruit in. Sportclub kwam vaker aan de bal en het veld werd af en toe veel te groot om te verdedigen. Toch geeft Rijssen Vooruit weinig kansen weg, op een overtreding van Daan Nieuwenhuis na, waarna de scheidsrechter onverbiddelijk naar de penaltystip wijst. Good old Maarten Leerkotte weet de penalty niet te keren en Sportclub is weer terug in de wedstrijd. Direct na de aftrap lijdt Rijssen Vooruit balverlies en direct kan Sportclub gevaarlijk worden, ware het niet dat doelman Leerkotte knap redt op de inzet van spits Stegeman. Daarna was er tot de rust een aantal corners van Sportclub, maar toen de vijfde er ook niet in ging, besloot de leidsman voor rust te fluiten.

Gezien het weer was de rust geen overbodige luxe. Koude tenen en vingers konden even ontdooien waarna de spelers weer net frisse moed het veld van Sportclub Rijssen betreedden.

Rijssen Vooruit wou de spanning er af halen door direct weer een doelpunt te maken, en dat lukte Mike Jansen al tien minuten na rust. Na een mooie dribbel schoof hij de bal keurig onderin de hoek. Wederom raakte de bezoekers na de 1-3 de controle kwijt. Sportclub had weer de bal en het veld was te groot. Zelfs spits Erjan Wermink verdedigde mee en dat leverde voor Sportclub een penalty op, nadat Wermink zijn directe tegenstander een schop had gegeven in de zestienmeter van RV. Opnieuw maakte Sportclub de aansluitingstreffer uit een penalty.

Met nog twintig minuten te gaan werd het een spannend einde. Sportclub ging lange ballen pompen op de spits maar Arend Baan en Yorben Schreurs kopten alles weg wat in de lucht hing. Sportclub werd niet meer gevaarlijk en RV kon een zwaarbevochten zege gaan vieren. Door de winst in de Rijssense derby stijgt Rijssen Vooruit naar de 4e plek van de ranglijst die ze zaterdag moeten verdedigen. Thuis om 14:30 tegen de nummer een-na-laatst: DRC uit Almelo. Door de afwezigheid van Jessie de Moor zal Maarten Leerkotte weer plaats nemen in het doel.

 

Opstelling Rijssen Vooruit: Leerkotte; ten Hove, Nieuwenhuis, Baan, Schreurs; Jansen (70. Slagman), Ponsteen, R. Bruggink; Hoevink, Wermink (80. Schakelaar), Koezen (85. Brinks)

 

Scoreverloop:

1-0 René Koezen

2-0 Mike Jansen

1-2 William Witten (pen.)

1-3 Mike Jansen

2-3 William Witten (pen.)

 

Foto: Frank de Rijk , Sp Rijssen

Verslag: Jan Maarten Ten Hove

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

4 mei 14.30
Logo RKSV 1 RKSV 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support