Foto bij Rijssen Vooruit thuis te sterk voor Achilles Enschede

dinsdag 13 nov 2018

Rijssen Vooruit thuis te sterk voor Achilles Enschede

Rijssen Vooruit thuis te sterk voor Achilles Enschede

 

Rijssen Vooruit heeft afgelopen zaterdagmiddag comfortabel gewonnen van Achilles Enschede. De ruststand was 1-0 maar de Rijssenaren breidden in de tweede helft de stand gemakkelijk naar 5-1.

Een slechte seizoenstart voor Achilles Enschede die in Rijssen al na 10 seconden speeltijd tegen een 1-0 achterstand aankeken. De aftrap werd via Rick Bruggink breed gelegd op ondergetekende, die Erjan Wermink met een steekpass vrij voor de keeper zette. Een schijntje voor de goalgetter, die de bal achteloos tegen de touwen schoot. De flitsende start werkte echter niet in het voordeel van Rijssen Vooruit. De bezoekers uit Enschede begonnen direct druk vooruit te zetten en de thuisploeg voetbalde zich moeilijk onder die druk uit. Alleen creëerde Achilles maar mondjesmaat kansen, en hield zich meer bezig met de scheidsrechter en de tegenstander dan met hun eigen spel. Dat resulteerde in een opvlieging van een Enschedese bezoeker nadat de leidsman voor het rustsignaal had gefloten. De ietwat kalende linksbuiten besloot om een afvalemmer kapot te schoppen wat hem een gele kaart in de kleedkamer opleverde.

Na dit historische incident kon de verse thee gedronken worden. Geen overbodige luxe, want de eerste helft kostte redelijk wat kracht.

Het begin van de tweede helft was ook voor Achilles Enschede. Een verse kracht werd ingebracht en het druk zetten kon weer beginnen. Ware het niet dat een onderschepping aan de rechterkant van het veld leidde tot een uitbraak van Nick Schakelaar die een solo van 30 meter afrondde met een droge knal, linksonder de keeper. Van af dat moment leek de hoop weg van Achilles. Het was RV wat de klok sloeg en voerde de rest van de tweede helft de boventoon. Een ingestudeerde corner werd verwerkt door de Rijssenaren maar een rebound voorkomen lukte niet, waarna Achilles de aansluitingstreffer maakte. Direct na de aftrap ging de bal lang over de verdediging en Achilles mocht voor de tweede keer deze middag al na 10 seconden weer aftrappen. Wilco Hoevink schoof de lange bal zonder genade in de verre hoek en de Enschedese doelman was kansloos. De hoop van Achilles was nu voorgoed weg en een 4-1 kon niet uitblijven. Die viel nog in de laatste minuten en het was wederom Wilco Hoevink die de bal, na een scrimmage in de doelmond, binnen werkte. Een slim hakballetje van Erjan Wermink leverde het slotakkoord op. De meegelopen Wilco Hoevink maakte zijn hattrick en kroonde zich tot man van de wedstrijd. Een enerverende wedstrijd die Rijssen Vooruit weer even lucht gaf.

Na de wedstrijd maakte trainer Roberto Tuinstra bekend dat hij na dit seizoen stopt bij Rijssen Vooruit. Maar het seizoen is nog lang niet afgelopen en volgende week wordt u verwacht bij de Rijssense derby: Sportclub Rijssen – Rijssen Vooruit. Aftrap: 14:30. Met de terugkeer van een oude rot bij de bezoekers.

 

Opstelling Rijssen Vooruit:

De Moor; ten Hove, Baan, Nieuwenhuis, Schreurs; Ponsteen, Jansen, R. Bruggink (65. Alavi); Hoevink, Wermink, Schakelaar (75. Brinks)

Scoreverloop:

1-0 Erjan Wermink

2-0 Nick Schakelaar

2-1 Russell Manuel

3-1 Wilco Hoevink

4-1 Wilco Hoevink

5-1 Wilco Hoevink

 

Verslag door: Jan Maarten Ten Hove

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support