Foto bij Rijssen Vooruit speelt gelijk in de Rijssense klassieker

woensdag 31 okt 2018

Rijssen Vooruit speelt gelijk in de Rijssense klassieker

Rijssen Vooruit speelt gelijk in de Rijssense klassieker

 

Rijssen Vooruit heeft afgelopen zaterdag gelijk gespeeld tegen plaatsgenoot en medestrever RKSV. De Rijssense ploegen wisten er geen denderend kijkspel van te maken. RKSV had vergeleken met vorig seizoen een andere samenstelling en was absoluut niet de favoriet gezien de stand in de competitie. Rijssen Vooruit had op 1 wijziging na dezelfde selectie als het seizoen 2017/2018. Dat seizoen wist RV tot tweemaal toe niet te winnen van RKSV. Je zou een extra gemotiveerde ploeg verwachten die tot het uiterste zou gaan voor de winst, maar het werd eerder een fiasco dan een lovenswaardig schouwspel.

Het eerste halfuur was voor RV. Op karakter wist de thuisploeg de bal beter in de ploeg te houden dan RKSV, maar echt veel kansen leverde het niet op. Het doelpunt viel dan ook niet uit een uitgespeelde aanval, maar uit een vrije trap net buiten de zestien die door Wilco Hoevink werd binnen gekruld. Na het doelpunt vond RV het wel prima en kwam RKSV geleidelijk steeds meer in de wedstrijd. Balverlies op het middenveld leidde dan ook een counter in voor de uitspelende ploeg, die Joost Nollen via de binnenkant van het aluminium binnen schoot.

In de tweede helft werd het spel niet bepaald beter. Er waren nauwelijks kansen en de wedstrijd leek dood te bloeden, tot RV op het einde wat aanvallender ging spelen. Een schot van Erjan Wermink ging ternauwernood over en RKSV begon met oranje bakstenen en cement een muur rondom het strafschopgebied te bouwen. Een opstootje tussen Wilco Hoevink en doelverdediger Petrit Krasniqi (hef ginne skeeldnoam) leverde een penalty op voor de thuisploeg. René Koezen nam plaats achter de bal, schoof hem rechtsonder in de hoek, en baalde toen hij zag dat de arm van doelman Krasniqi de bal net naast de paal duwde. Het laatste fluitsignaal klonk en dat was voor de toeschouwers een hele opluchting.

 

Scoreverloop:

1-0 Hoevink

1-1 Nollen

Opstelling Rijssen Vooruit: De Moor; Schreurs, Jansen, Baan, Schakelaar; Nieuwenhuis, Alavi (65. Ten Hove), R. Bruggink, Koezen; Hoevink, Wermink

 

Verslag geschreven door: Jan Maarten Ten Hove

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

4 mei 14.30
Logo RKSV 1 RKSV 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support