Foto bij Rijssen Vooruit behaalt nacompetitie na winst op Sportclub Rijssen

maandag 28 mei 2018

Rijssen Vooruit behaalt nacompetitie na winst op Sportclub Rijssen

Rijssen Vooruit behaalt nacompetitie na winst op Sportclub Rijssen

 

In Rijssen heeft afgelopen zaterdagmiddag Rijssen Vooruit de nacompetitie gehaald na een winst op Sportclub Rijssen. De uitslag op sportpark ‘de Koerbelt’ werd 3-1. Een warme derby die gelukkig niet oververhit raakte. De sfeer zat er bij RV goed in, en werd zelfs vlak voor het begin van de wedstrijd jolig na dat iemand de wind had laten gaan in de kleedkamer. Gehoord vanuit de kleedkamerhoek: “Pallies snurre trill’n d’r vah!”

Het begin van de wedstrijd was vrij intens. SC Rijssen begon fanatiek met druk zetten en vergat door hun ijver dat bij voetbal ook regels horen. Scheidsrechter Kreileman trok direct een grens door het uitdelen van een paar gele kaarten, waardoor de scherpe randjes er na een kwartier wel af waren.

Sportclub gaat wel verrassend van start, een individuele actie vanaf de linkerkant wordt vanaf randje 16 met een droge knal in de hoek geschoven. RV laat zich echter niet gek maken en creëert via Wilco Hoevink en René Koezen enkele grote kansen maar wordt nog niet beloond.

RV blijft de druk er op houden en komt via Rick Bruggink in balbezit aan de rechterkant. Die dribbelt het strafschopgebied binnen en schiet vervolgens tegen een Sportclubbeen de bal in het doel. Even later breekt René Koezen door, passeert de keeper, maar wordt van achteren onderuit gehaald door de keeper. Scheidsrechter Kreileman ziet het en legt de bal op de stip. Een oud gezegde is dat degene op wie de overtreding is begaan, nooit de penalty moet nemen, maar René Koezen breekt met dit motto door de bal keurig in de rechterhoek te schieten.

In de rust werd Wilco Hoevink gewisseld want die moest zijn arbeidsplichten nog vervullen. Voor hem in de plaats komt Erjan Wermink die speciaal voor deze derby een paar verse schoenen uit de kast had gehaald. En dat laat hij zien ook. Een actie aan de zijlijn waarmee hij drie man bezig houdt, eindigt met een snelle panna waarna zijn tegenstanders gezien zijn. De rust heeft RV goed gedaan, want Sportclub wordt de hele tweede helft nauwelijks gevaarlijk. RV nog wel, via Morteza Alavi en René Koezen die allebei garant stonden voor een paar flitsende acties. Koezen maakt daarbij ook nog de 3-1 waardoor de wedstrijd voor Sportclub wel over is.

Rijssen Vooruit wint wederom de derby van Sportclub en bezorgt zichzelf een plek in de nacompetitie. Aanstaande zaterdag om 14:30 wordt er afgetrapt aan de Stokmansveldweg tegen stadsgenoot RKSV.

Opstelling Rijssen Vooruit: De Moor; Schreurs (85. Meysen), J. Bruggink, Baan, Nieuwenhuis; ten Hove, Ponsteen, R. Bruggink, Jansen (75. Alavi); Hoevink (46. Wermink), Koezen

 

Scoreverloop:

1-0 Thijs Theijink

1-1 Rick Bruggink

1-2 René Koezen (pen.)

1-3 René Koezen

 

Jan Maarten Ten Hove

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

4 mei 14.30
Logo RKSV 1 RKSV 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support