Foto bij Rijssen Vooruit hele seizoen thuis ongeslagen

maandag 21 mei 2018

Rijssen Vooruit hele seizoen thuis ongeslagen

Rijssen Vooruit hele seizoen thuis ongeslagen

Rijssen Vooruit heeft zaterdag haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de competitie met een 2-1 winst afgesloten. Tegenstander Bruchterveld speelde nog voor de 2e plek maar haakte daar definitief in af door het verlies. Rijssen Vooruit heeft de strijd voor de 4e plek nog wel in eigen hand. Bij winst op Sportclub Rijssen kunnen de andere Rijssenaren de 4e plek veroveren als eindstand in de competitie.

RV begon met 3 wijzigingen ten opzichte van BZSV. Wilco Hoevink was afwezig en in zijn plaats speelde Erjan Wermink. Rick Bruggink was door de rode kaart geschorst en werd vervangen door Morteza Alavi. Jessie de Moor was weer terug onder de lat na een blessure en Maarten Leerkotte neemt plaats op de bank voor het geval het mis gaat.

De Rijssenaren begonnen de wedstrijd een beetje aftastend. Tegenstander Bruchterveld kreeg de vrijheid om het spel te maken en RV besloot om te reageren. Een onderschepping op het middenveld zorgde ervoor dat René Koezen de bal rond 30 meter van de goal kreeg, Daan Nieuwenhuis trok een gat, en René haalde hard uit, waarna de bal via de binnenkant van de paal in het net vloog. Het gevaar bleef vanaf de linkerkant komen en een voorzet van Daan Nieuwenhuis die niet goed werd weggewerkt door de verdediging van Bruchterveld en wederom stond René Koezen op de goede plek om in het doel te volleyen. Een kansje voor Bruchterveld op het eind van de eerste helft maar Jessie de Moor weet de bal 2 keer uit zijn doel te houden, en vervolgens kan de bal weg gewerkt worden.

Na de rust begint Bruchterveld fanatiek aan de tweede helft om de achterstand weg te poetsen. RV komt er niet uit en beperkt zich tot achterover hangen en ballen weg roeien naar voren. John Brinks komt bij de Rijssenaren in de ploeg en die werkt, net als Erjan Wermink, hard om ballen vast te houden zodat de Rijssenaren weer tot voetballen komen. Bruchterveld is net te gretig en valt continue via de rechterkant waar ze alleen maar voorzetten de zestien meter in gooien. Een bal valt goed bij de tweede paal en wordt via de rebound achter keeper Jessie de Moor gewerkt.

Diezelfde Jessie de Moor houdt zijn ploeg op de been met een paar uitstekende reddingen. De Rijssenaren gaan verder op karakter, net zoals Yorben Schreurs. De rechtsback heeft het zwaar maar houdt goed stand en weet af en toe met een paar harde slidings het gevaar af te wenden. Bruchterveld begint lange ballen te pompen en achterin staan Jos Bruggink en Arend Baan goed gepositioneerd en koppen de ballen weer terug waarna het spel opnieuw begint. De uitstekende fluitende leidsman Dhr. Herbert Simmelink uit Buurse blaast voor het laatst op zijn fluit en de RV’ers vallen elkaar opgelucht in de armen. Gevochten tot het eind en gretig om het seizoen af te maken tegen stadsgenoot Sportclub Rijssen.

De derby begint volgende week op Sportpark de Koerbelt om 14:30 uur

Scoreverloop

1-0 René Koezen

2-0 René Koezen

2-1 Gijs Odink

Opstelling Rijssen Vooruit: De Moor; Schreurs, J. Bruggink, Baan, Nieuwenhuis; ten Hove, Ponsteen, Alavi (65. Brinks), Jansen; Koezen, Wermink

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

4 mei 14.30
Logo RKSV 1 RKSV 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support