Foto bij Rijssen Vooruit speelt weer gelijk

dinsdag 15 mei 2018

Rijssen Vooruit speelt weer gelijk

Rijssen Vooruit speelt weer gelijk

Rijssen Vooruit heeft afgelopen zaterdag opnieuw gelijk gespeeld. De eindstand in Borne was 0-0. De Rijssense formatie had voor het eerst dit seizoen moeite met het afmaken van de kansen. Het hielp ook niet bepaald mee dat scheidsrechter Hoogerwaard zijn eigen wedstrijd floot en discutabele beslissingen nam.

De opvallendste wijziging bij Rijssen Vooruit was de doelman. Nick Schakelaar en Jessie de Moor waren nog allebei geblesseerd dus was er de terugkeer voor Maarten Leerkotte onder de lat. Na ruim een jaar niet meer op het veld gestaan te hebben, maakte hij deze zonnige zaterdagmiddag zijn rentree voor de Rijssenaren.

De eerste helft was er weinig te doen voor doelman Leerkotte. Een corner die hij goed verwerkte en een afstandsschot die hij zonder moeite klem pakte waren de enige wapenfeiten. De defensie, onder leiding van Jos Bruggink, stond stabiel en gaf nauwelijks ruimte en kansen weg. Na 25 minuten spelen lijkt er dan ook geen vuiltje aan de lucht tot Rick Bruggink een opmerking maakte tegen de grensrechter die als een volleerd matennaaier direct zijn vlag in de lucht steekt en gaat klagen bij de scheidsrechter. Scheidsrechter Hoogerwaard volgt het advies van een clubgrensrechter op en geeft Rick Bruggink zijn tweede gele kaart van die middag waarna de Rijssenaren na een halfuur spelen met 10 man staan.

Dat betekent niet dat RV niet gevaarlijk kan zijn. Een voorzet vanaf rechts wordt panklaar neergelegd voor Wilco Hoevink die het net niet weet te vinden maar op de uitstekend spelende keeper stuit.

De eerste helft geeft de Rijssenaren vertrouwen om door te gaan. De organisatie blijft stabiel en de Rijssenaren kunnen vanuit de omschakeling soms levensgevaarlijk worden. Een paar goede dribbels van Koezen en een vlammend schot op de lat zorgen voor de nodige spanning bij BZSV. De Rijssenaren blijven vechten en met name het vele loopwerk van Niels Ponsteen zorgt er voor dat RV overeind blijft. Een kans nog op het eind voor Morteza Alavi die net over kopt, en een uitstekende redding van Maarten Leerkotte zorgt er voor dat de wedstrijd blijft zoals hij begon: 0-0.

 

Opstelling Rijssen Vooruit: Leerkotte; Schreurs, J. Bruggink, Meysen, Nieuwenhuis; ten Hove, Ponsteen, R. Bruggink, Jansen (75. Alavi); Hoevink (80. Wermink), Koezen

Jan Maarten Ten Hove

 

 

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

16 februari 14.30
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
VS.
Logo AJC'96 1 AJC'96 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support