Foto bij Rijssen Vooruit houdt keurig stand tegen Avereest

dinsdag 8 mei 2018

Rijssen Vooruit houdt keurig stand tegen Avereest

Rijssen Vooruit houdt keurig stand tegen Avereest

Rijssen Vooruit heeft afgelopen zaterdag taai weerstand geboden aan de nummer twee van de ranglijst Avereest. Aan de Stokmansveldweg werd het 0-0. De bekende brilstand bleef terecht op het scorebord, want beide ploegen creëerden nauwelijks kansen.

De schaarse momenten van opwinding speelden zich af voor de wedstrijd toen Arend Baan met een snelle planga de kleedkamer betrad. De blitse bril werd met luid gejuich begroet, net als zijn nieuwe schoenen. De omstandigheden waren die zaterdag niet ideaal. De scheidsrechter hield echter keurig rekening met het warme weer en er werden voldoende drinkmomenten ingelast.

Avereest nam voetballend het initiatief en Rijssen Vooruit hing traditioneel voor de pot en probeerde met een lange bal over de verdediging een paar momenten te zoeken.

Spits Erjan Wermink werd een paar keer goed ingespeeld en die verlegde de bal naar Wilco Hoevink die 1-op-1 het net niet wist te raken. De corner die daarop volgde werd panklaar op het hoofd van Erjan Wermink gelegd en die knikte de bal richting de kruising, maar de keeper bracht keurig redding. Eind van de eerste helft raakte Jessie de Moor nog geblesseerd aan zijn bovenbeen, maar al pijn verbijtend speelde hij de wedstrijd keurig uit.

De tweede helft werd het spel slechter. Veel loopwerk voor Niels Ponsteen en Rick Bruggink omdat er grote ruimtes vrijkwamen op het speelveld. De Rijssense verdediging stond echter stabiel en gaf nauwelijks kansen weg. In de 85e minuut weigerde de scheidsrechter een penalty geven na licht contact tussen een speler van Avereest en Jan-Maarten ten Hove, en dat had hij goed gezien. Even daarvoor weigerde hij ook RV een penalty te geven na een handsbal in de zestien van Avereest. De bevrijdende goal bleef uit en de eindstand bleef daarom de plangastand: 0-0.

 

Opstelling Rijssen Vooruit: de Moor; Nieuwenhuis, Baan, J. Bruggink, Meysen; ten Hove, Ponsteen, R. Bruggink, Jansen; Wermink, Hoevink

Jan Maarten Ten Hove

 

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

2 februari 14.30
Logo EFC PW 1885 1 EFC PW 1885 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support