Foto bij Rijssen Vooruit straft zwak PH af

dinsdag 1 mei 2018

Rijssen Vooruit straft zwak PH af

 

Rijssen Vooruit straft zwak PH af

 

Rijssen Vooruit heeft afgelopen zaterdag aan de Stokmansveldweg gelijk gespeeld tegen PH uit Almelo. De gedoodverfde titelfavoriet had met name moeite met de passie en de strijd die Rijssenaren leverden. Veel duels werden door de Rijssenaren gewonnen en de mouwen werden weer eens ouderwets opgestroopt.

De eerste helft begon wat matig aan de thuis spelende ploeg. De Rijssenaren hadden moeite om de controle te houden en PH was in het begin veel attenter en scherper dan RV. De 0-1 lag op de loer en die viel na zo’n 10 minuten. Daarna werd het iets minder en had PH nog een grote mogelijkheid gecreëerd. De Rijssenaren daarentegen werden steeds dreigender. Het spel werd vlotter, en de aanvallen begonnen iets beter te lopen. De 0-1 ruststand was dan ook verdiend voor PH maar de Rijssenaren begonnen te geloven in een stunt.

Dat geloof werd na rust meteen een stuk minder na een snelle tegengoal en het uitvallen van doelpuntenmachine Arend Baan. Maar de Rijssenaren rechtten de rug en geven nog niet op. Op het constant inschuiven van Joop Meysen en de dribbels van Wilco Hoevink kan PH geen antwoord bedenken.

Diezelfde Wilco Hoevink maakt rond de 70e minuut uit het niets de aansluitingstreffer. Een hoge bal die eigenlijk verkeerd valt, maar voor de Rijssenaren precies goed. De Almelose keeper verkijkt zich en struikelt met bal en al de goal in. Daarna gelooft RV echt dat er iets te halen valt. John Brinks, ingevallen voor Arend Baan, laat zich slim vallen in de zestien van de tegenstander en versiert een penalty. René Koezen, dit keer wel met goede schoenen, schuift de penalty keurig binnen.

Na de penalty begint RV direct druk te zetten, de bal wordt veroverd, en komt via John Brinks (een betrouwbaar bouwwerk) bij aanvoerder René Koezen terecht die genadeloos binnen schiet en de Rijssenaren op 3-2 zet. De beurt is aan PH wat snel reageert en een corner er uit sleept. De corner wordt via de kluts binnen gewerkt, en de doldwaze minuten zijn voorbij. Daarna wordt de wedstrijd op basis van vechtlust uitgespeeld en is het verschrikkelijk zuur voor de Rijssenaren die bijna de volle buit leken te hebben. Zaterdag wordt die buit opgehaald aan de Stokmansveldweg om 14:30 tegen Avereest.

 

Opstelling Rijssen Vooruit: de Moor; Schreurs, Baan (60. Brinks), J. Bruggink, Nieuwenhuis; ten Hove, Meysen, R. Bruggink, Jansen; Koezen, Hoevink

 

Scoreverloop:

1-1 Bram Hesselman

1-2 Bram Hesselman

1-2 Wilco Hoevink

2-2 René Koezen

3-2 René Koezen

3-3 Stefan Olde Olthof

 

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

2 februari 14.30
Logo EFC PW 1885 1 EFC PW 1885 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support