Foto bij Rijssen Vooruit wint in Daarle

zaterdag 14 apr 2018

Rijssen Vooruit wint in Daarle

Rijssen Vooruit wint in Daarle

 

Rijssen Vooruit heeft afgelopen zaterdagmiddag in een harde wedstrijd goede zaken gedaan tegen Sportclub Daarle. De ploeg van Roberto Tuinstra begon met een paar wijzigingen aan het duel. Aanvoerder Niels Ponsteen stond sinds lange tijd weer in de basis en Joop Meysen was doorgeschoven naar het middenveld, waardoor Daan Nieuwenhuis in het centrum kwam te spelen. Door een blessure bij doelman Nick Schakelaar stond Jessie de Moor, die de eerste seizoenshelft ook keepte, weer onder de lat.

De wedstrijd begint goed aan Rijssense zijde. Een corner van Rick Bruggink wordt door aanvoerder Niels Ponsteen keurig in de verre hoek gekopt. De Rijssense bezoekers houden de druk er op en brengen Daarle continue in verlegenheid door acties en schoten waar de thuisploeg geen antwoord op heeft.

Rijssen Vooruit krijgt veel corners en in de 13e minuut draait Rick Bruggink in een keer een corner binnen en zet de Rijssenaren op een 2-0 voorsprong. De Rijssense ploeg blijft tot de rust gevaarlijk een geeft geen kans meer weg, maar tot echte kansen komt het niet meer, wat waarschijnlijk te maken heeft met de nieuwe schoenen van René Koezen.

 

Na de rust begint Rijssen Vooruit, zoals het hele seizoen al het geval is, zwak aan de tweede helft. Na een kwartier spelen herpakt de ploeg zich weer en begint het wat te creëren. Een grote kans voor Mike Jansen en Wilco Hoevink wordt door beiden verprutst omdat ze elkaar in de weg lopen en uiteindelijk ondersteboven lopen. Sportclub Daarle begint zich weer te herpakken en na een goede fase in de wedstrijd voor de thuisploeg wordt het zowaar spannend.

Helemaal als een voorzet in de 86e minuut niet goed wordt verwerkt en Arend Baan nog een verwoede poging doet om de bal weg te werken niet kan voorkomen dat hij tegen de touwen gaat: 2-1 voor Rijssen Vooruit. Een spannende slotfase wordt door gelegenheidsspits John Brinks onschadelijk gemaakt. Hij krijgt de bal in de zestien van Daarle, bewaard de rust, draait open en speelt Erjan Wermink vrij bij de tweede paal, die de bal keurig in de hoek schuift: 3-1 voor de Rijssenaren. Daarna vind de scheidsrechter het wel welletjes en kunnen de beide ploegen zich opmaken voor komende dinsdag, wanneer ze elkaar weer treffen, in Rijssen.

 

Opstelling Rijssen Vooruit: De Moor; Schreurs, Baan, Nieuwenhuis, ten Hove; Meysen, Ponsteen, R. Bruggink (65. Alavi), Jansen (70. Brinks); Koezen, Hoevink (75. Wermink)

 

Scoreverloop:

1-0 Niels Ponsteen

2-1 Rick Bruggink

1-2 Arend Baan (e.d.)

1-3 Erjan Wermink

 

Jan Maarten Ten Hove

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

23 maart 14.30
Logo DRC 2012 1 DRC 2012 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support