Foto bij Rijssen Vooruit wint weer eens op eigen veld

maandag 2 apr 2018

Rijssen Vooruit wint weer eens op eigen veld

Rijssen Vooruit wint weer eens op eigen veld

De Rijssense ploeg had al sinds 25 november geen thuiswedstrijd meer gespeeld (3-2 winst op BZSV de Blauwwitters) door slechte omstandigheden en mocht deze paasmiddag aantreden tegen de nummer 4 van de ranglijst: DKB.

Een sterk begin van de Rijssense ploeg leidt al vroeg tot een paar goede mogelijkheden, waarmee de Rijssenaren de toon zetten voor deze middag. Een onderschepping op het middenveld en een mooie actie van René Koezen die hem met zijn chocoladebeen binnen schiet, zorgen er voor dat het 1-0 wordt in Rijssens voordeel. DKB schrikt er wakker van en begint meer initiatief te nemen.

Een ongelukkige handsbal in de zestien zorgt er voor dat de vrouwelijke arbiter naar de stip wijst en DKB kan aanleggen voor een strafschop. Doelman Nick Schakelaar bewijst zich als een ware penaltykiller en stopt de strafschop. De Rijssenaren schrikken hier op hun beurt wakker van en even later zorgt een schijnbeweging met een verwoestende uithaal van Rick Bruggink er voor dat het 2-0 staat. Een prachtgoal: van buiten de zestien strak in de winkelhaak.

Nick Schakelaar laat zien van grote waarde te zijn want een lange uittrap van hem wordt door alles en iedereen gemist en belandt zo in de zestien van DKB waar René Koezen klaar staat om de 3-0 binnen te tikken. Vlak voor rust komt er toch nog een klein slotoffensief, en weet DKB de 3-1 binnen te schieten.

Na de rust gaat Rijssen Vooruit meteen verder waar het mee bezig was: aanvallen. De eerste actie leidt tot een hoekschop die door Arend Baan tegen de touwen wordt gekopt. 4-1 na 46 minuten, het blijken echter de laatste doelpunten te zijn voor deze wedstrijd.

Een mooie een-twee tussen Erjan Wermink en René Koezen in het strafschopgebied van DKB verdient een beter lot aangezien de bal wel op doel gaat, maar keurig wordt gered door de keeper. DKB weet de hele tweede helft niet te scoren en creëert nauwelijks kansen of mogelijkheden.

De Rijssenaren spelen sterk achterin waar Yorben Schreurs en Arend Baan veel kopduels winnen, Jos Bruggink veel opruimt en Daan Nieuwenhuis stabiel zijn man uitschakelt. De Rijssense ploeg kan tevreden zijn met het mooie resultaat.

 

Scoreverloop:

1-0 René Koezen

2-0 Rick Bruggink

3-0 René Koezen

3-1 ?

4-1 Arend Baan

 

Opstelling Rijssen Vooruit: Schakelaar; Schreurs, J. Bruggink, Baan, Nieuwenhuis; ten Hove, Alavi (75. Brinks), R. Bruggink, Jansen (80. Wolthuis); Koezen (80. Nijland), Wermink

 

Jan Maarten ten Hove

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

23 maart 14.30
Logo DRC 2012 1 DRC 2012 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support