Foto bij Rijssen Vooruit verliest nipt in Lemele

zaterdag 24 mrt 2018

Rijssen Vooruit verliest nipt in Lemele

Rijssen Vooruit verliest nipt in Lemele

Rijssen Vooruit heeft zaterdagmiddag nipt verloren in Lemele. De wedstrijd tussen de nummer 5 en 6 resulteerde in een 3-2 winst voor de thuisploeg. SC Lemele staat daardoor op gelijke hoogte met de Rijssense formatie.

De wedstrijd begon slordig aan Rijssense zijde. Door een gewijzigde formatie wegens afwezigheid van twee belangrijke spelers hadden Rijssenaren met name in het begin moeite met druk zetten en grip houden.

Veel slordig balverlies en weinig veroveringen op het middenveld zorgde voor een vroege openingsgoal van de Lemelenaren. De Rijssense ploeg bleef even door kwakkelen maar hervond zich vlak voor rust wat resulteerde in een paar goede mogelijkheden.

Lemele bleef gevaarlijk en loerde op de omschakeling. De individuele kwaliteiten van de Rijssense ploeg kwamen er met moeite uit omdat Lemele goed compact georganiseerd stond.

In de rust wordt er gewisseld. Jan-Maarten ten Hove blijft aan de kant wegens tegenvallend spel en Bas ter Harmsel neemt de plek van Joop Meysen in die doorschuift naar het middenveld.

De wissel kan de 2-0 van Lemele echter niet voorkomen en vlak na rust ligt de bal al weer achter doelman Nick Schakelaar, die in de eerste helft met een paar goede reddingen zijn ploeg op de been wist te houden.

Het tegendoelpunt blijkt echter een wake-up call en de Rijssense ploeg begint te voetballen.

Een mooi een-tweetje tussen Mike Jansen en Wilco Hoevink wordt door dezelfde Mike Jansen keurig afgerond.

Een kwartier later belandt een voorzet van René Koezen precies bij de tweede paal op het hoofd van wederom Mike Jansen, die via de keeper binnen knikt en de Rijssense ploeg langszij kopt.

De Rijssenaren hebben weer geloof in drie punten en beginnen enthousiast aan te vallen. De ploeg uit Lemele weet echter door stabiel te blijven verdedigen zichzelf in de wedstrijd te houden.

Even later volgt een snelle counter en schuift Lemele de 3-2 binnen. De slotfase is voor de neutrale toeschouwer geen pretje. Lange ballen over en weer worden gedachteloos op beide helften geschoten.

Spannend is het echter wel, en de Lemelenaren vliegen elkaar na het laatste fluitsignaal opgelucht in de armen.         Rijssen Vooruit baalt en gaat met lege handen weer naar Rijssen.

 

Jan Maarten ten Hove

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

23 maart 14.30
Logo DRC 2012 1 DRC 2012 1
VS.
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support