Foto bij Rijssen Vooruit wint met moeite in Sibculo

zaterdag 3 feb 2018

Rijssen Vooruit wint met moeite in Sibculo

Rijssen Vooruit wint met moeite in Sibculo

 

Rijssen Vooruit heeft afgelopen zaterdagmiddag in Sibculo goede zaken gedaan. De ploeg van Roberto Tuinstra kon pas in de allerlaatste minuut opgelucht adem halen toen de eindstand van 3-2 op het scorebord was geschoten.

 

De Rijssenaren begonnen slecht aan de wedstrijd. Het initiatief lag volledig bij Sibculo die direct in de openingsfase een paar goede kansen creëerden. Na een tijdje kwam er lijn in het spel van de Rijssenaren en maakte René Koezen de openingstreffer. Direct na de goal herpakt SVV’56 zich en komen de Rijssenaren weer in de problemen.

Gevaarlijke momenten kunnen niet worden afgeweerd en een alerte Jessie de Moor voorkomt een paar doelpunten. Een bal bij een corner kan nog ternauwernood door Joop Meysen van de lijn worden gehaald, maar de Rijssenaren kunnen zich niet herpakken. Een afvallende bal op randje zestien wordt keihard binnenkant paal binnen geknald en de Sibculoërs staan op gelijke hoogte.

Een leuke combinatie van Rijssense zijde tussen aanvoerder Niels Ponsteen en Jan-Maarten ten Hove zorgt ervoor dat René Koezen vanaf de rand van het strafschopgebied kan uithalen, en de bal verwoestend binnen schiet.

Na het doelpunt lijkt SVV het kwijt te zijn, en een opstootje waarin Wilco Hoevink wordt geraakt zorgt ervoor dat de thuisploeg met 10 man verder moet. Na de rode kaart is juist SVV die het initiatief neemt en de score terug brengt naar 2-2 wat ook de ruststand is.

 

Na rust is SVV de ploeg die het initiatief neemt. Door keiharde werklust zorgen ze ervoor dat de Rijssenaren geen vuist kunnen maken. Rijssen Vooruit creëert wel een paar kansen maar mist de absolute wil om te winnen. De ploeg uit Sibculo komt er een paar keer gevaarlijk uit en bij een corner kan de bal net op tijd van de lijn worden gehaald. In de slotfase herpakken de Rijssenaren zich een beetje. Een kopbal van Rijssen Vooruit kan net op tijd door een Sibculoër van de lijn worden gehaald maar de scheidsrechter heeft een handsbal geconstateerd en wijst onverbiddelijk naar de stip. René Koezen neemt zoals gewoonlijk plaats achter de bal en schiet in de allerlaatste minuut de Rijssenaren naar een 3-2 overwinning.

 

Opstelling: De Moor; Schreurs (48. J.Bruggink), Jansen, Meysen, Nieuwenhuis; ten Hove, Ponsteen, Alavi (60. R. Bruggink), Koezen; Hoevink, Wermink (70. Brinks)

terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op social media:

Volgende wedstrijd

16 februari 14.30
Logo Rijssen Vooruit 1 Rijssen Vooruit 1
VS.
Logo AJC'96 1 AJC'96 1
bekijk wedstrijdprogramma

Deze bedrijven zijn Gouden Sponsor van RV Support